Меню

068 159 159 2

Пн-Чт,Сб 09:00-17:00

Як зробити «слід» для вибору розміру


Коли мама з малюком приходить в магазин дитячого взуття, щоб купити своєму малюку нові кросівки або черевички, друге питання, яке задає продавець після того, як дізнається шукану категорію взуття, звучить наступним чином: «Який розмір Вам потрібен?».

Как правильно сделать след ножки

Розмір - явище суб'єктивне

Питання цікаве, враховуючи, що виробники взуття дотримуються метричної розмірної системи далеко не з точністю до міліметра. Розмірні сітки, які підходять до дитячого взуття однієї торгової марки, абсолютно не годяться для іншої. Наприклад, туфельки 27 і 29 розміру різних виробників можуть бути абсолютно однаковими по довжині устілки, і навпаки - різниця в довжині устілки зимових чобіт і босоніжок 28 розміру однієї фірми може досягати майже цілого сантиметра.

                              Ця виснажлива примірка

Із задоволенням приміряти вдома обновки - одна справа, а витримати процес покупки з супутньою приміркою кожної пари - справа досить стомлююча для дитини. «Потопай ніжками, походи, пробіжися» - командує мама. І дитина знехотя виконує ці нескладні, але вже порядком набридлі вправи. Після третьої пари йому набридає, він починає вередувати і готовий погодитися вже на будь-яку модель, тільки щоб від нього відстали.

Звичайно, мама хвилюється і намагається ретельно підібрати розмір - і правильно робить. Адже невірно обраний розмір тягне за собою безліч мінусів, з яких дискомфорт при ходьбі - ще не найгірше.

Вгадати з розміром

Справа в тому, що супінатор, призначення якого - в правильному формуванні зводу стопи, виявляється в разі занадто великому або, навпаки, тісному взутті не на своєму місці, і, отже, ні про яке правильне формування мови йти вже не може.

Крім того, тісне взуття буде натирати ніжки і деформувати через нестачу місця пальці і стопу. Занадто вільне взуття, навпаки, не забезпечить достатньої фіксації ніжки, може стати причиною важких травм, і, знову ж, некоректного розвитку маленької і ще еластичною стопи.

Шаблон допоможе

Підстрахувати Вас в магазині може шаблон, або «слід», який мама зробить самостійно, за день або за два до походу в магазин за обновкою.

Такий слід краще робити ввечері: натрудившись за день ніжка трохи збільшується в розмірі в порівнянні з ранковим показником. Спробуйте зробити два шаблони - вранці і ввечері, і Ви переконаєтеся, що перший буде трохи менше, ніж другий, причому не тільки по довжині, але і по ширині.

Как правильно сделать след ножки

Олівець перпендикулярний листу

Поставте малюка на аркуш паперу. Зверніть увагу на те, що він повинен саме стояти, а не сидіти і вже тим більше не лежати. Повільно і ретельно обведіть стопу, тримаючи олівець або ручку строго перпендикулярно щодо листа. Виміряйте готовий слід по довжині і ширині, по самим виступаючим точкам. Готово - у Вас є слід, який показує Вам довжину і ширину стопи ніжки.

Важливий нюанс: якщо Вам потрібно купити зимове взуття, надіньте на дитину щільні шкарпетки. Якщо ж Ви вирушаєте за босоніжками або сандалики, то можна робити слід босої ніжки.

Порівняйте праву і ліву

Давно відомий той факт, що довжина стопи правої і лівої ніг відрізняються. Обов'язково зробіть шаблон по обидві ніжки і вибирайте взуття по більшому відбитку. Так Ви врахуєте «побажання» обох ніжок і малюкові точно буде зручно.

Не забутьте про запас!

Вибираючи взуття, врахуйте, що Ваш шаблон - це чистий відбиток стопи. Не слід вибирати взуття, яке впритул за шаблоном.

Правильніше за все буде зробити так званий «припуск» - тобто обвести ще раз готовий слід по зовнішній стороні, відступивши 5-7 міліметрів. Одержаний шаблон тепер можна вкладати у вподобане взуття і вже потім, якщо модель підходить за розміром, взувати її маляті для примірки.

Ніжка швидко зростає

Робіть новий шаблон кожні півтора-два місяці, особливо влітку, коли темп зростання підвищений. Так Ви забезпечите себе від неправильного вибору розміру, а малюку забезпечите комфорт від носіння взуття.