Меню

068 159 159 2

Пн-Чт,Сб 09:00-17:00

Чому не можна купувати дитяче взуття на виріст?


«Знижка 50% на весь літній асортимент!» - Заклично віщають яскравими оголошеннями про акцію магазини в кінці сезону. Ну як тут пройдеш повз, коли літні сандалі і босоніжки або зимові черевики або уггі можна купити рівно в два рази дешевше?

Однак покупка про запас загрожує помилками, і не вгадати розмір насправді дуже легко. Адже ніжки у малюків ростуть дуже швидко. Влітку, як правило, темп зростання збільшується інтенсивніше - буває, на один літній сезон дитині можуть знадобитися дві пари взуття. Тому що в травні, коли погода вже вимагає легкого і відкритого взуття, ніжка на 1-1,5 см менше, ніж на початку вересня, коли на вулиці ще дуже тепло, а куплені навесні сандалики вже тиснуть і не підходять за розміром.

Якісне дитяча взуття, таке, наприклад, як «Шалунішка» або «Шалунішка-ОРТОПЕД», коштує не так дешево, і багато мам керуються бажанням заощадити, купуючи навесні сандалики чи босоніжки з таким розрахунком, щоб їх вистачило на весь сезон, від травня до вересня. Це дуже поширена помилка мам, і вона може призвести до багатьох неприємних наслідків.

Більше - значить незручно

Уявіть, що Ви купили туфлі на півтора-два розміри більше. Ви станете їх носити? Напевно ні. Дуже незручно ходити у взутті, яка постійно спадає. При цьому Ви вже доросла людина, добре володієте своїм тілом, тримаєте рівновагу і маєте повністю сформовану ходу і кістково-м'язовий апарат.

А уявіть відчуття дитини, яка важить всього 12-15-20 кілограм. Їй теж дуже некомфортно в цьому взутті. Так, дочка або син може сказати, що не відчуває незручностей, тому що їй просто подобається ця замшева квіточка на босоніжках, або він в захваті від блискучого якірця на сандаликах. І можливо, в першу прогулянку він або вона не виявить ознак незручності. А мама заспокоїться, і буде думати, що все зробила правильно - адже дитині зручно, і взуття прослужить цілий сезон.

Зверніть увагу на ходу

Для того, щоб ходити у взутті, яке, м'яко скажемо, декілька завелике, доводиться докладати додаткових зусиль. І цілком природно, що від ходьби в таких кросівках чи чобітках дитина буде втомлюватися набагато швидше, а маленькі жваві ніжки будуть відчувати втому куди раніше, ніж під час звичайної прогулянки.

Крім того, щоб утримати на ніжці сандалики або туфлю, яка раз у раз норовить зіскочити, дитина буде нижче піднімати ногу, в результаті чого може звикнути до човгання у своїй ході. Увага! Ця звичка згодом може зберегтися і під час носіння взуття, що підходить за розміром.

Купить детскую обувь не по размеру

Травмонебезпечно! І взагалі шкідливо

У дитячому взутті, купленому «на виріст», дуже збільшується шанс підвищеного травматизму. Іншими словами, дитина в такому взутті обов'язково буде спотикатися і, ймовірно, падати. Особливо це стосується малюків, які тільки недавно стоять на ніжках. У них і так ще дуже непевна ходу, навіщо ж ускладнювати їм життя непомірно великим взуттям?

З інших побічних ефектів можна назвати виникнення мозолів, які, по-перше, роблять болючою ходьбу, а по-друге дуже неохоче «проходять».

Крім того, якщо мова йде про зимове дитяче взуття, у вільному просторі всередині черевика буде утворюватися надто велика повітряна подушка, через яку ніжки будуть замерзати швидше.

Супінатор - на своєму місці

Це мало не найважливіший момент, тому що наслідки, які тягне за собою цей момент, зовсім не невинні.

Якщо довжина устілки взуття більше, ніж потрібно, її анатомічні опуклості, звуження і розширення будуть підходити тільки для тієї ніжки, розмір якої відповідає розміру даної моделі. Тобто не на місці будуть ремінці, що регулюють підйом, розширення в області п'яти і середини стопи, носок, а також супінатор. Роль супінатора в формуванні правильного зводу стопи, що перешкоджає виникненню патологій, в тому числі плоскостопості, - основоположна. А що ж, вибачте, буде формувати супінатор, якщо він буде не на своєму місці?

Платимо двічі ...

А взагалі, навіть якщо купити взуття про запас, може виявитися, що Ви все одно прогадаєте. Спочатку малюк буде хизуватися в великих черевиках або сандалях, а коли прийде пора надягати їх в наступний раз, ніжка «перестрибне» в розмірі. І в результаті все одно доведеться купувати ще одну пару. Тільки на цей раз не робіть помилок - купуйте, будь ласка, взуття за розміром.

В нашій мережі фірмових магазинів дитячого взуття «Шалунішка» консультанти допомагати підібрати літнє, зимове або демісезонне взуття за розміром і дадуть, якщо це необхідно, корисну пораду. Чекаємо Вас завжди!