Меню

068 159 159 2

Пн-Чт,Сб 09:00-17:00

Замшеве дитяче взуття - принципи догляду


Замша вважається найдорожчим матеріалом для взуття. І найвишуканішим. Ніжний ворс замші, ворсинки якого можна розгледіти неозброєним оком, при дотику дарують відчуття м'якої теплоти, якої так не вистачає в перші осінні дні. Однак будьте обережнішими з осінньої сльотою і частими дощами - навіть дитяче взуття з замші має аристократичний характер і не дозволить безкарно мочити себе під частими жовтневими зливами.

Замшевая детская обувь

Для особливого випадку

Для мам, з їх арсеналом чобітків і туфельок, не секрет, що замшеве взуття не призначена для повсякденного носіння. Тому, якщо вже Ви вирішили, що Вашій маленькій принцесі або юному франту обов'язково потрібно мати в гардеробі взуття з такого матеріалу, будьте готові придбати ще одну пару на сезон зі шкіри або нубуку, а то і дві.

Туфлі або напівчеревики із замші більше підійдуть для будь-якого урочистого виходу, їх одягають з особливої нагоди. Не в школу, на кожен день, а скажімо, на святковий ранок. Не до подружки в сусідній двір, щоб пограти біля будинку на «пікніковій» підстилці, а на вечір на честь дня народження. Ну, загалом, зрозуміло.

Яка буває замша?

- натуральна замша. Це самий натуральний матеріал, тому що це та ж шкіра. Її отримують методом жирового дублення з першокласної сировини (до яких відносяться шкури оленя, лося, дрібної рогатої худоби). Отриманий в результаті обробки матеріал дуже м'який, еластичний і пористий за своєю структурою. Остання якість відповідає за пропускну здатність матеріалу, тобто замша відмінно пропускає повітря і ... воду. Однак, вбираючи воду, замша досягає якогось ліміту і стає водонепроникною. М'якість натуральної замші дозволяє порівняти її з тканиною, за відчуттями вона так само бархатиста і ніжна;

- штучна замша. Є два способи її виробництва - тканий і нетканий. Перший настільки якісний, наскільки дорогий. У виробництві використовуються мікрофіброві нитки. Спеціальна машина розщеплює нитки на ворсинки різної частоти і довжини. Основні критерії якості - час обробки, вага і щільність тканини на виході. Нетканий спосіб породжує менш якісний і довговічний ворс: його або наклеюють на тканинну основу, або складають за допомогою додавання петельних ниток;

Невибаглива ненатуральність

Прати замшу? Не дивуйтеся, але врахуйте: тільки і виключно штучну, і при температурі, що не перевищує 40 градусів! І не тільки прати, але навіть гладити (межа нагрівання - 110 ° С).

Взагалі в штучному виконанні це дуже невибаглива тканина. Єдиний момент - не використовуйте для чищення розчинники, що містять нафтопродукти, і відбілюючі засоби. Найпростіше застосувати звичайне рідке мило.

Замшевая детская обувь

Складнощі в догляді

А ось натуральна замша - дама з характером, і догляд вона вимагає дуже особливий.

У замші безліч недругів. Влітку - це сіра пил, що припудрює ніжні ворсинки і забиває їх своїми дрібними матовими частинками. Взимку - сіль і реагент, якими посипають дороги. І якщо сольові плями і розводи вивести можна тільки за допомогою спеціальної крем-фарби, то з пилом можна ще поборотися.

Замша і сніг

Профілактичний догляд - ось запорука нетлінної краси замшевого взуття. Вологозахисне просочення, нанесене принаймні за добу до виходу, забезпечить гідний захист. Також можна скористатися спеціальними кремами на рідкій основі, призначеними для замші.

Літня пил:

- видаліть фланелевою серветкою пил з поверхні матеріалу. Не тисніть і не тріть;

- помийте взуття мильним розчином (трохи порошку + тепла вода);

- протріть матеріал тканиною з легкого ворсу, а потім ще раз сухою тканиною (переважно з шовку);

- залиште на просушку;

- якщо ви розчаровані результатом, влаштуйте для взуття паровий душ: потримайте його над парою, а потім легенько протріть;

Нанотехнології в допомогу

Наноспрей - препарат для підвищення «імунітету» взуття. Він утворює захисну плівку на поверхні матеріалу, не дозволяючи проникати ззовні вологі, снігу, бруду, солям та хімічним реагентам. Цей своєрідний бар'єр захистить примхливу замшу і дозволить причепуритися навіть не в найбільш підходящу погоду.

Замшевая детская обувь

Вірні помічники:

- жорстка пориста губка-щітка;

- піна-очищувач;

- ластик або щітка з зубцями з гуми або каучуку (щоб усунути жирний наліт і складні плями);

- крепова щітка (відповідає за бархатистість замші);

Бабусині засоби:

- скоринка житнього хліба і гаряча пара - це бюджетний засіб. Взуття потрібно протерти скоринкою і потримати над парою;

- кавова гуща освіжить колір коричневої замші;

- чорний колір можна відновити простою копіркою;

- молоко - відмінний засіб для світлої замші;

- розчин однієї чайної ложки соди і склянки теплого молока допоможуть «врятувати» затерті ділянки;

- в половину склянки води влити чверть склянки оцту. Протріть зношені ділянки, потім проведіть подвійну обробку - чистою водою, а після слабким розчином оцту (1 чайна ложка на літр води);

Не можна:

- чистити дитяче замшеве взуття потрібно тільки тоді, коли вона суха;

- не можна зберігати взуття із замші в поліетиленових пакетах;

- не сушіть взуття в опалювальних приладах і біля плити;

- робіть ритуал догляду постійно, після кожного виходу в світ;