Меню

068 159 159 2

Пн-Чт,Сб 09:00-17:00

Лаковий лоск: догляд за лакованим взуттям


Яке б взуття не було в тренді, лакові туфлі, чоботи або черевики завжди залишаються класикою. Дзеркальний лоск лаку - це особливий стиль, і як би не мінялися обкладинки і сторінки модних журналів, і як далеко не заходили б вишукування зіркових дизайнерів, в будь-якому показі присутнє взуття з елегантної лакованої шкіри.

Взуття, приємне на дотик

Лакированная детская обувьПодорослішали діти, яких мами потроху допускають до вибору взуття - адже це формує смак! - часто несвідомо вибирають лакові туфлі. Ще б! Адже від лакованої шкіри відскакують такі веселі сонячні зайчики. А як приємно проводити пальчиком по гладенькій поверхні взуття, відчуваючи тепло шкіри і глянець лаку!

Нехитрий горошок, розсипаний по дитячій лаковій туфлі, виглядає більш ніж мило, і малятко з задоволенням наряджає свої ніжки в ці веселі туфельки. Однак щоб лаковане взуття якомога довше зберігало свій глянець і блискучі властивості, потрібно правильно доглядати за ним, і зараз Ви дізнаєтеся ці нескладні і цілком здійснені правила.

Погодні умови - що за вікном?

Чи не будь-яка погода доведеться «до душі» шкіряному взуттю з лакованим покриттям. Тому дуже важливо дотримуватися температурного режиму, і не надягати лакові туфельки або чобітки, якщо за вікном тепліше, ніж +25 градусів. При більш спекотної температурі лакове покриття втрачає міцність, його м'якість підвищується і за рахунок цього відбувається деформація.

Пекучі сонячні промені - зовсім не друг лакової плівці: вони розтягують її, роблять «бульбашковою», морщать і змушують тріскатися.

Якщо сонце дає м'якість, то мороз - навпаки - робить лак крихким і ламким. Якщо все ж так вийшло, що улюблені туфлі потрапили під вплив небажаної погоди, врятувати ситуацію може вазелін або гліцерин - протирайте тим або іншим час від часу поверхню туфель.

Лакированная детская обувь

Правильний догляд

Для того, щоб протирати лакове взуття, використовуйте фланель або фетр, або бархотку.

Якщо Ви користуєтеся покупними засобами для догляду за лакованим взуттям, зверніть увагу на наявність спеціального маркування конкретно для цього типу взуття, а також на склад. Специфіка довгої служби лаку - в його постійному зволоженні, а тому в складі засобу повинні бути присутні ланолін, рицинова олія або гліцерин.

Спеціальний засіб для догляду цілком може замінити оливкове масло. Зробіть легкий «масаж» улюбленим туфлям - і лакове сяйво забезпечено! Масло, що не вібралось видаліть м'якою серветкою.

Лакові туфлі не надягають кожен день, і пара багато часу проводить в картонній коробці. Перед тим, як прибрати взуття на зберігання, протріть лакову поверхню водою або молоком (НЕ кефіром!) і промокніть насухо.

Бабусині поради:

- яєчний білок додасть лаковим туфлям або чобіткам первозданний блиск;

- періодично робіть для взуття косметичні маски з молока;

- свіжий цибулевий сік змусить засяяти лак з подвійною силою. Не потрібно вижимати сік: відріжте чверть цибулини і просто протріть поверхню цим зрізом. Після цієї процедури необхідне полірування м'якою тканиною;

Необхідно або строго заборонено:

- чистка лакового взуття протипоказана;

- коли миєте туфлі, забутьте про існування щітки для чищення взуття;

- крем для очищення назавжди може позбавити лакові туфлі характерного глянцю;

- якщо засіб для догляду містить бензин, ацетон або уайт-спірит - не використовуйте його при догляді за лаковим взуттям. Інакше лак покриється тьмяними плямами, які не вивести вже нічим;

Лакированная детская обувь- під час того, як Ви протираєте взуття після виходу в світ, не тисніть на взуття - невидимі оку піщинки або мікроскопічні шматочки землі подряпають лак, а подряпини добре видно при яскравому світлі;

- складаючи в коробку туфлі або черевики на зберігання, упаковуйте кожну пару окремо;

Кожен день шкідливо

Звичайно, сяйво лаку виграє в порівнянні з матовим світінням шкіри ... Проте, якщо в шкіряному взутті ніжка дихає, лаковане покриття позбавляє шкіру цієї здатності. У свою чергу ніжка у витонченій лакової туфлі дихати не може апріорі. Не отримуючи відтоку і припливу повітря, ніжка потіє. Набряки - ще один неприємний наслідок. Тому важливо, щоб маленькі принцеси і юні франти давали відпочинок своїй чарівної красі, і не надягали лаковане взуття кожен день.