Меню

068 159 159 2

Пн-Чт,Сб 09:00-17:00

Чи зручно в новому взутті?


Часто мами, коли хочуть купити малюкові нове дитяче взуття, завершують примірку, що безпосередньо передує придбанню, фінальним, так би мовити, контрольним питанням:

- Ну як, тобі точно зручно в цих черевичках? - Акцентом так виділяючи це «точно», що дитина розуміє: якщо йому зараз виявиться точно незручно, то примірка триватиме ще довгі півгодини ...

Якщо дитина втомилася

- Так, мамочко, зручно, - згаслим голосом шелестить малюк.

- Точно? - Знову налягає мама. - Чи не тиснуть? Ніжці зручно?

- Здається, точно, - двозначно відповідає малюк і ось мама вже коливається.

А насправді дитина просто втомилася, і адже дійсно, купівля нового взуття для нього виявилася дуже виснажливою.

Звичайно, не потрібно керуватися тільки своїми думками, адже це ніжки малюка зараз в ще не куплених черевичках, і йому їх носити, і тільки він може зрозуміти, зручно йому чи ні. Але потрібно взяти до уваги, що втома бере своє, тому постарайтеся не затягувати примірку.

Саме тому не потрібно повністю покладатися на слова дитини про те, що йому зручно. Він може сказати ці слова тільки для того, щоб від нього, нарешті, відстали з цими виснажливими нескінченними примірки.

Купить детскую обувь

Незручно, але красиво

Або навпаки, нові черевики або кросівки дуже сподобалися Вашому франту, і він бажає володіти саме цією парою, тому що йому подобається яскравий колір, модний принт або якась особлива застібка.

Тут мама повинна дивитися на поведінку малюка. Попросіть його пройтися від стелажа до вітрини і назад, подивіться, чи не змінилася хода, чи не морщиться він, ставить ніжки як зазвичай або щось змінилося? Обов'язково переконайтеся в правильності вибору розміру.

Комфорт мінус краса

Туфлі або чобітки, які приміряє маленька крихітка, яка вже намагається модничати і вимальовує свій власний стиль, напевно відмінне і якісне дитяче взуття, мабуть, найкраще, на якій зупинилася мама. Однак якщо з яких-небудь суб'єктивних причин вона не подобається дівчинці, вона знову і знову буде твердити, що їй зовсім незручно, поки остаточно не переконає в цьому маму.

Ні в якому разі не потрібно лаяти дитину, коли вона все ж визнається, що туфлі були зручні, але просто не подобалися. Адже якби це мама купувала собі взуття, вона б теж не взяла пару, яка зручна, але не задовольняє естетичне почуття.

Секрети при купівлі нового взуття

Щоб визначити відповідний розмір, просуньте свій палець між п'ятою малюка і задником. При цьому переконаєтеся, що дитина не підтискає пальчики при примірці, інакше отримаєте помилковий результат:

- приміряйте взуття ввечері, коли ніжка «розходилася»;

- взувши малюка, обов'язково поставте його на прямі ніжки, нехай він пройдеться;

Скористайтеся трафаретом дитячої ніжки, підберіть розмір і лише потім взувайте малюка. Так Ви частину складної роботи зробите самі, а він поки подивиться мультики (до речі, у всіх наших магазинах дитячого взуття «Шалунішка» встановлені екрани, і нудні примірки скрасять веселі мульт-історії). Про те, як робити трафарет, ми розповідали в нашій статті «Як зробити «слід» для вибору розміру».

Приємних покупок!