Меню

068 159 159 2

Пн-Чт,Сб 09:00-17:00

Гумові чоботи: з утеплювачем або без нього?


З цим питанням рано чи пізно стикаються всі мами. Одні впевнені, що утеплювач не потрібен, тому що, наприклад, травневі грози уже зовсім не холодні, і в утеплених чобітках ніжки малюка швидко спітніють, що неодмінно викличе відчуття дискомфорту.

Інші стверджують, що утеплювач необхідний, адже є ще дощова осінь з її холодними вітрами, що малюють хвилясті брижі на поверхні калюж, а кожну з них так хочеться підкорити.

Мають рацію і ті, і інші, тому потрібен компроміс.

Холодна, але дуже цікава калюжа

Детские резиновые сапоги

Дощі не залежать від сезону: вони йдуть, коли хочуть, - взимку і влітку, восени і навесні. Новенькі чобітки чекають на полиці, а дитина щоранку розглядає небо на предмет появи дощу. Чи жарт: можна прямо у взутті забратися в найглибшу калюжу, довго-довго стояти в ній і спостерігати, як заспокоюється водна поверхня і вщухають кола на неспокійній воді.

Не варто питати маленького дослідника, що стоїть посеред калюжі, чи холодно йому. Повірте, він в будь-якому випадку скаже, що не холодно. Тому в даному питанні покладайтеся на температуру повітря і власні відчуття.

Червень: футболка і чобітки

Перший місяць літа часто вибухає такими бурхливими грозами погрозами, що травню і не снилося. І звичайно, чобітки з утеплювачем - зовсім не літній варіант. У ролі прошарку виступають одні лише шкарпетки, причому чим вони тонше і натуральні, тим краще.

Футболка, бриджі та гумові чоботи - уніформа маленького цікавого чоловічка, що змагається з друзями, хто швидше подолає подароване дощем озерце.

Зимовий варіант

Існують зимові гумові чоботи. Вони сконструйовані таким чином, що не промокає тільки нижня частина, а верхня виконана з текстилю з хорошим утеплюючим шаром. Звичайно, в таких чобітках можна увійти в калюжу лише по щиколотки, але зате ніжки зовсім точно залишаться сухими і теплими.

Листопадова вогкість

Косі дощі, що прогинаються під тужливими осіннім вітрами, розливають на дорогах не в приклад холодні калюжі. Тут Ваш вибір - теплі шкарпетки плюс утеплювач, тому що, як Ви знаєте, гума - огидний провідник тепла, і без додаткового шару вона швидко застудить жваві маленькі ніжки.

Довгоочікуваний компроміс

Насправді є чудове рішення дилеми. Потрібно купити гумові чоботи зі знімним утепленим валянком. Якщо погода дозволяє, гумові чобітки надягають прямо на шкарпетку, якщо достатньо прохолодно - вставляйте утеплювач і вуаля! - Дитяче взуття легко перетворюється в тепле, і можна гуляти по калюжах скільки душі завгодно.

Кожна мама зробить свій вибір з трьох варіантів. Однак пам'ятайте, що в будь-якому випадку гумові чоботи не рекомендується носити безперервно більше двох годин.