Меню

068 159 159 2

Пн-Чт,Сб 09:00-17:00

Про розміри дитячого взуття


Просто неймовірно, як швидко діти вміють виростати зі своєї взуття! Здавалося, Ви купили малюку нові кросівки всього три тижні тому, проте повернувся холод та змусив знову взути теплі черевики, а коли з неба лагідно посміхнулося вже виглянуло довгоочікуване сонечко, кросівки виявилися безнадійно малі. 

Як вгадати? Два варіанти 

Чим менше вік, тим швидше ніжка змінює свій розмір. Тут у мам є два варіанти як правильно вчинити: або купити взуття задовго до того, як прийде час його носити, або почекати до початку сезону і відправлятися в магазин разом з донькою чи сином. Обновку можна надіти відразу ж, а Ваше старе взуття упакуєте в нову коробку і урочисто понесе додому. 

Детская обувь

Мінімальні ризики краще 

Правда, в обидва варіанти закладені свої ризики. У перший - що Ви неправильно розрахуєте швидкість росту ніжки дитини, і на виході отримаєте або надто велике взуття, або занадто маленьке. І якщо тісне взуття Ви просто покладете собі й в терміновому порядку вирушите купувати нові черевики, або туфлі, і потрапите лише на позачергову витрату бюджету, то занадто великі чоботи або кросівки взувати ні в якому разі не можна, навіть якщо Вам здається, що зазор більш ніж в півтора сантиметра цілком допустимий, а через місяць ніжка доросте. 

Чому не можна взувати дітям взуття більше за розміром, ми розповідали в цій статті

Пішовши шляхом другого варіанту, Ви можете залишитися зовсім без взуття - тому що до початку сезону більшість моделей розберуть, або витратите більше грошей, ніж якби купили заздалегідь або ж взагалі в минулому році, в акурат до кінця попереднього сезону. І тут, як то кажуть в одному знаменитому одеському анекдоті, «я таки знову вийшов на Дерибасівську», тому що купуючи дитяче взуття заздалегідь, Ви в половині випадків можете не вгадати з розміром. Далі Ви в курсі. 

Тому по можливості мінімізуйте ризики. 

Таблиця зростання 

Публікуємо таблицю, по якій Ви хоч приблизно зможете орієнтуватися в темпі зростання дитячої ніжки і зміни її розміру. Звичайно, це дуже узагальнена таблиця, і діти, як відомо, ростуть дуже по-різному, але тим не менш краще, коли є «звідки танцювати»: 

- в період від одного року до трьох ніжка може змінювати розмір кожного місяця; 

- з трьох до шести років це відбувається приблизно кожні два місяці; 

- з шести до десяти років ще рідше - в наступний розмір ніжка входить кожні два-три місяці; 

- з десяти до дванадцяти років додайте ще місяць, разом кожні три-чотири місяці; 

Обов'язково вимірюйте, з огляду на наведені періоди, дитячу ніжку, стежте за тим, щоб взуття не виявилося занадто тісним раптово. Приділіть особливу увагу кімнатному взуттю для дитячого садка - не забувайте виміряти і його теж.